Διονυσία Μπλαζάκη

φωτογραφίαΓεννήθηκε στην Αθήνα. Είναι διδάκτωρ του Τμήματος Μουσικών Σπουδών του Πανεπιστημίου Αθηνών (Ιούλιος 2013). Ο τίτλος της διατριβής της είναι: Η έννοια της αφαίρεσης στη μουσική αισθητική του Χέγκελ και του Σοπενχάουερ.Το 2005 αποφοίτησε με άριστα από τη Σχολή Ανθρωπιστικών Σπουδών του Ελληνικού Ανοιχτού Πανεπιστημίου, ολοκληρώνοντας το πρόγραμμα «Σπουδές στον Ελληνικό Πολιτισμό».

Σπούδασε κιθάρα με τον Γ. Κερτσόπουλο στο Πινδάρειο Ωδείο Αθηνών (1985, πτυχίο και 1992, δίπλωμα με άριστα παμψηφεί). Έκτοτε και για 33 συναπτά έτη εργάζεται στην ωδειακή εκπαίδευση.Την περίοδο 2005-2009 συνεργάστηκε ως πιστοποιημένη εκπαιδεύτρια με τη Γενική Γραμματεία Εκπαίδευσης Ενηλίκων στα προγράμματα του Ι.Δ.ΕΚ.Ε. (Ινστιτούτο Διαρκούς Εκπαίδευσης Ενηλίκων): «Ακούγοντας Μουσική» και «Ελληνική Μουσική». Η μουσικοπαιδαγωγική της κατεύθυνση επικεντρώνεται στην ανάπτυξη και καλλιέργεια της μουσικής εμπειρίας ολιστικά και κυρίως μέσω των ενεργειών: μαθαίνω και κατανοώ, ακούω κι αισθάνομαι, εκτελώ κι ερμηνεύω.

Η καλλιτεχνική της δραστηριότηταστο μουσικό χώρο περιλαμβάνει ρεσιτάλ κι εμφανίσεις σε ραδιόφωνο και τηλεόραση. Έχει συμπράξει με την Ορχήστρα Σύγχρονης Μουσικής της ΕΡΤ σε ηχογραφήσεις έργων για κιθάρα και ορχήστρα. Είναι μέτοχος των μουσικών προτάσεων «Kertsopoulos Aesthetics» και «Reinventing guitar». Τα ερευνητικά της ενδιαφέροντα επικεντρώνονται σε θέματα μουσικοαισθητικής.Συμμετείχε στο 7ο & 8o Διατμηματικό Μουσικολογικό Συνέδριο που πραγματοποιήθηκε υπό την αιγίδα της Ελληνικής Μουσικολογικής Εταιρείας στην Κέρκυρα (2015) και Αθήνα (2016). Το 2015, το μουσικολογικό περιοδικό Πολυφωνία (τ. 27) δημοσίευσε το άρθρο της με τίτλο Χέγκελ και Σοπενχάουερ: Η αφαίρεση στη μουσική. Είναι τακτικό μέλος της Ελληνικής Μουσικολογικής Εταιρείας.

Διδάσκει