Κωνσταντίνος Μουσκοΐδης

Φωτογραφία Κωνσταντίνου ΜουσκοΐδηΓεννήθηκε στη πόλη Κοκάντ του Ουζμπεκιστάν της ΕΣΣΔ το 1954. Σπούδασε ακορντεόν στη 1η Μουσική Σχολή της πόλης Κοκάντ από την οποία αποφοίτησε με Άριστα. Συνέχισε τις σπουδές του στο Κρατικό Ωδείο της πόλης Ναμανγκάν, τμήμα ακορντεόν, όπου απέκτησε Δίπλωμα Διευθυντή Ορχήστρας Λαϊκών Οργάνων και Καθηγητή της τάξης του ακορντεόν με Άριστα. Αργότερα φοίτησε στην Ανώτατη Μουσική Παιδαγωγική Ακαδημία της πόλης Ροστόφ επί του Ντον, τμήμα Θεωρίας της Μουσικής, όπου απέκτησε Δίπλωμα Καθηγητή Ανωτέρων Θεωρητικών Μαθημάτων σε Ανώτατα Εκπαιδευτικά Ιδρύματα με βαθμό Άριστα. Το 1987 ήρθε στην Ελλάδα όπου απέκτησε Δίπλωμα ακορντεόν, Δίπλωμα ηλεκτρικού αρμονίου και Πτυχίο ειδικού αρμονίας με βαθμό Άριστα παμψηφεί.

Η διδακτική του προϋπηρεσία ξεκίνησε το 1970, όταν δίδαξε ακορντεόν στο Κρατικό Ωδείο της πόλης Κοκάντ επί 17 συναπτά έτη όπου και απέκτησαν Πτυχίο στο ακορντεόν 9 μαθητές του. Το 1987 συνέχισε το διδακτικό έργο στην Ελλάδα ως καθηγητής ακορντεόν και Ηλεκτρικού Αρμόνιου στο Ολυμπιακό Ωδείο της Καλλιθέας, στο Ευγενίδειο Ωδείο της Καλλιθέας, στο Ωδείο «Μουσική Σπουδή» της Βούλας, στο Δημοτικό Ωδείο Καλλιθέας και στο Δημοτικό Ωδείο Γλυφάδας. Μέχρι σήμερα έχουν αποκτήσει 7 μαθητές του Πτυχίο στο ακορντεόν, 3 μαθητές του Δίπλωμα στο ακορντεόν και 12 μαθητές του Πτυχίο στο ηλεκτρικό αρμόνιο, όλοι με βαθμό Άριστα. Παράλληλα έχουν διακριθεί 11 μαθητές του στο διαγωνισμό ορχηστρών Χ.Ο.Ν. και 4 μαθητές του έχουν αποσπάσει υποτροφίες στο ακορντεόν από το Δημοτικό Ωδείο Γλυφάδας.

Ως σολίστ, ενορχηστρωτής και μαέστρος έχει επανειλημμένες τιμητικές διακρίσεις και επαίνους σε Ελλάδα και ΕΣΣΔ, αποσπώντας εξαιρετικές κριτικές. Από το 1972 μέχρι το 1987 εργάστηκε ως μόνιμος μουσικός και μαέστρος στο κρατικό κέντρο διασκέδασης «Restaurant Dilshod» της πόλης Κοκάντ.

Το 1988 έδωσε ρεσιτάλ ακορντεόν στη συναυλία του Ολυμπιακού Ωδείου Ηρακλείου Κρήτης. Το 1992 συμμετείχε στη Φιλαρμονική Ορχήστρα του Δήμου Αθηναίων με solo ερμηνεία στο ακορντεόν σε μουσική βραδιά του Αθηναϊκού Μουσικού Θεάτρου. Παράλληλα τιμήθηκε με το Πρώτο Βραβείο για την επίδοση που σημείωσε στην τηλεοπτική εκπομπή της ΕΤ1 «Η σκυτάλη στην τέχνη» στην κατηγορία «Μουσικά Όργανα». Το ίδιο έτος ερμήνευσε στο Δημοτικό Ωδείο Χαλκίδας «Νίκος Σκαλκώτας» κομμάτια του W. Mozart, J. Brahms, F. Chopin και Μ. Θεοδωράκη. Επίσης πραγματοποίησε εμφάνιση με solo ερμηνεία στο ακορντεόν στη Χριστουγεννιάτικη Συναυλία της ΕΡΤ με μαέστρο τον Γιώργο Κατσαρό. Η συνεργασία μαζί του συνεχίστηκε τη περίοδο 1992-1993 στο music restaurant «Αίγλη» στο Ζάππειο και ολοκληρώθηκε το 1995 στο καράβι «Thomas II».

Τα έτη 2002, 2003, 2004 και 2006 απέσπασε το Α’ Βραβείο Μαέστρου και Ερμηνευτή στους Πανελλήνιους Διαγωνισμούς Ορχηστρών της Χ.Ο.Ν.. Το έτος 2015 η δισκογραφική εταιρία «MLK» κυκλοφόρησε CD με τίτλο Solo Accordion «Με ρυθμούς από όλο τον κόσμο»  με 21 ethnic μουσικά θέματα.

Διδάσκει