Ματθαίος Κιτσικόπουλος

Γεννήθηκε στην Αθήνα, όπου σπούδασε πιάνο με τους καθηγητές Μαξ και Γιάννη Χάλλεκερ και Μουσικολογία στο Πανεπιστήμιο Αθηνών. Στη συνέχεια σπούδασε στη Βασιλική Ακαδημία του Λονδίνου, όπου ολοκλήρωσε της σπουδές του στο μεταπτυχιακό πρόγραμμα Μaster of Arts αποσπώντας τον τιμητικό τίτλο, DipRam award, ως την υψηλότερη διάκριση που δίνεται στην Ακαδημία.

Κατά τη διάρκεια των σπουδών του, έλαβε διάφορα βραβεία, όπως το Dorothy Briant Award (2012,2013), το LIoyd Hartley Prize (2013), ενω έχει συμπράξει ως σολίστ με διάφορες ορχήστρες, όπως η Janacek Philharmonic, η Royal Academy Big Band, η Συμφωνική Ορχήστρα του Δήμου Αθηναίων, η Ορχήστρα Σύγχρονης μουσικής της ΕΡΤ, η Κρατική Ορχήστρα Αθηνών και έχει πραγματοποιήσει εμφανίσεις και ρεσιτάλ σε Ελλάδα, Αγγλία, Tσεχία και Γερμανία (Μέγαρο Μουσικής Αθηνών, Ωδείο Ηρώδου Αττικού, Αίθουσα Φιλολογικού Συλλόγου "Παρνασσός", Μουσείο Μπενάκη, Royal Opera House, Southbank Center, Kensington Palace κ.α.).

Για τις σπουδές του στο Λονδίνο έχει αποσπάσει υποτροφία από τα Ιδρύματα: Ωνάση, Athena Scholarship και Life Action Trust.

Τον Δεκέμβριο του 2016 του απονεμήθηκε το βραβείο της Ακαδημίας Αθηνών, «Ελένης Τ. Μυκονίου».

Πρόσφατα, εμφανίστηκε στο Τρίτο Πρόγραμμα όπου πραγματοποίησε ρεσιτάλ σε ζωντανή μετάδοση στον κύκλο «Τρίτη και 3 στο Τριτο».

Παράλληλα με τις κλασσικές του σπουδές, έχει ασχοληθεί και πειραματιστεί με πολλά διαφορετικά μουσικά στυλ και εκδηλώνει έντονο ενδιαφέρον για τον αυτοσχεδιασμό. Πρόσφατα, έχοντας πρώτη φορά το ρόλο του ενορχηστρωτή, ολοκληρώσε κύκλο τραγουδιών από τον δίσκο της συνθέτριας Μάρθας Μεναχέμ, «Αλληλουχία», βασισμένο σε μεγάλους Έλληνες ποιητές (Καβάφης, Λαπαθιώτης, Τριπολίτης, Γκανάς).

Αυτήν την περίοδο ολοκληρώνει το απαιτητικό πρόγραμμα Artist Diploma στη Βασιλική Ακαδημία του Λονδίνου.

Διδάσκει