Ναταλία Σταματίου

Φωτογραφία Προσώπου - Ναταλία ΣταματίουΓεννήθηκε στην Αθήνα. Σπούδασε πιάνο με τον Αυστριακό καθηγητή - πιανίστα Μαξ Χάλλεκερ. Τον Ιούνιο του 1992 έδωσε τις διπλωματικές της εξετάσεις στην αίθουσα του Φ.Σ. Παρνασσός, ενώπιον πολυπληθούς κοινού και της εξεταστικής επιτροπής του Ωδείου Αθηνών, αποτελούμενης από τους διακεκριμένους πιανίστες - καθηγητές κ.κ. Μαρία Χαιρογιώργου Σιγάρα, Ζωή Αγελάσου, Κων/νο Κυδωνιάτη. Αξιώθηκε του βαθμού Άριστα παμψηφεί και Α´ Βραβείο.

Είναι κάτοχος πτυχίων Αρμονίας, Αντίστιξης και Φούγκας με το βαθμό Άριστα. Συνέχισε μεταπτυχιακά μαθήματα με τον καθηγητή - πιανίστα Μαξ Χάλλεκερ.

Το 1994, στον 8ο Πανελλήνιο Διαγωνισμό πιάνου «Χ.Ο.Ν.» κατηγορία Διπλωματούχων, απέσπασε το Β´ βραβείο. Είναι κάτοχος του διπλώματος εκτελέσεως του «Guildhall scholl of music and drama» του Λονδίνου «LGSM». Συμμετείχε ενεργά στο διεθνές σεμινάριο πιάνου mater-class με τον διάσημο Ρώσο πιανίστα και καθηγητή της Ακαδημίας της Μόσχας Nicolai Petrov καθώς επίσης και στο σεμινάριο της πιανίστας - καθηγήτριας του «Guildhall scholl of music and drama» του Λονδίνου Nelly Ben-or.

Εμφανίστηκε σε πολλές συναυλίες και έχει δώσει ατομικά ρεσιτάλ στην Αθήνα (Παλλάς, Εστία Νέας Σμύρνης, Θέατρο Πέτρας Πετρούπολης, Δημ. Θέατρο Καλλιθέας και Αίθουσα Φ.Σ. Παρνασσός). Από το 1992 διδάσκει πιάνο σε ωδεία των Αθηνών.

Διδάσκει