Καλωσόρισμα του Διευθυντή του Ωδείου

Αγαπητοί μου,

Έχω τη χαρά να σας καλωσορίσω στο Ωδείο «Μαξ Χάλλεκερ», το Ωδείο που ιδρύθηκε προς τιμήν του μεγάλου Δάσκαλου και Θεμελιωτή του - που είχα την τύχη να είναι πατέρας μου - του λαμπρού Αυστριακού πιανίστα, συνθέτη και παιδαγωγού Μαξ Χάλλεκερ.

Λόγοι οικογενειακοί οδήγησαν τον πατέρα μου να μείνει στην Ελλάδα, να δώσει ελληνική μόρφωση σ' εμάς τα παιδιά του, ν΄ αγαπήσει ολόψυχα την Ελλάδα και τους Έλληνες κι επί 30 χρόνια η ζωή του εδώ να είναι μία αδιάκοπη προσφορά στη μουσική παιδεία αυτού του τόπου. Η μουσική είναι μία από τις ευγενέστερες εκδηλώσεις του ανθρώπινου πνεύματος και η προσφορά της είναι τεράστια στον πολιτισμό ενός τόπου. Συντελεί στην οικοδόμηση μιας υγιούς προσωπικότητας και βοηθά το άτομο να εξελιχθεί ψυχικά και διανοητικά.

Η μουσική παιδεία είναι απαραίτητη για τον κάθε άνθρωπο, είτε θέλει να ασχοληθεί επαγγελματικά είτε ερασιτεχνικά με αυτή. Δεν προσφέρει μόνο ψυχική καλλιέργεια και μόρφωση, αλλά είναι ανάγκη και μάλιστα επιτακτική στους σύγχρονους καιρούς μας.

Στο ζεστό και σύγχρονο περιβάλλον του Ωδείου μας θα βρείτε την συμπαράσταση που χρειάζεσθε για ν' ανακαλύψετε τη μαγευτική ομορφιά του υπέροχου κόσμου της μουσικής.

Σας το ευχόμαστε,
Γιάννης Μ. Χάλλεκερ

Διαβάστε περισσότερα σχετικά με τον Μαξ Χάλλεκερ.