Ελένη Χάλλεκερ

φωτογραφία Ελένης ΧάλλεκερΓεννήθηκε στην Αθήνα. Σπούδασε πιάνο με υποτροφία Γ. Αβέρωφ και Τ. Μπαχάουερ στο Ωδείο Αθηνών με την καθηγήτρια Ζωή Αγέλαστου και στο Ορφείο Αθηνών με καθηγητή τον Αυστριακό πιανίστα Μαξ Χάλλεκερ. Το 1985, στις διπλωματικές εξετάσεις, απέσπασε την υψηλότερη διάκριση, άριστα παμψηφεί, πρώτο βραβείο και χρυσό μετάλλιο, από την κριτική επιτροπή αποτελούμενη από τους διακεκριμένους καθηγητές - σολίστ πιάνου: Μαρία Χαιρογιώργου, Άρη Γαρουφαλή και Δημήτρη Σγούρο.

Παρακολούθησε ενεργά master-classes με διάσημους καθηγητές, σολίστ πιάνου: Christopher Elton, Hans Graf, Alexander Jenner, Oxana Yablonskaya, Alberto Portugheis.

Ως σολίστ έχει συμπράξει: Το 1988 με την Κρατική Ορχήστρα Θεσσαλονίκης στο 4ο κοντσέρτο του Beethoven υπό τη διεύθυνση του αρχιμουσικού Άλκη Μπαλτά (ως έπαθλο του διαγωνισμού για νέους καλλιτέχνες που είχε προκηρύξει η Κ.Ο.Θ. το 1986). Επίσης, το 2001 με την Κρατική Ορχήστρα Αθηνών στο κοντσέρτο για δύο πιάνα και ορχήστρα του W.A. Mozart στην αίθουσα Παλλάς, και το 2006, στο Μέγαρο Μουσικής Αθηνών (αίθουσα Φίλων της Μουσικής) στο κοντσέρτο για 3 πιάνα και ορχήστρα σε Φα μείζονα ΚV 242 του W.A. Mozart, έργο που η Κ.Ο.Α. παρουσίασε για πρώτη φορά στα 65 χρόνια δραστηριότητάς της, υπό τη διεύθυνση του διάσημου αρχιμουσικού και διευθυντή της Βύρωνα Φιδετζή.

Το 1989 διακρίθηκε στον Όγδοο Παγκόσμιο Διαγωνισμό Πιάνου «Beethoven» στη Βιέννη. Έχει δώσει πολλά ρεσιτάλ πιάνου και συναυλίες μουσικής δωματίου σε Ελλάδα και Αυστρία. Έχει ηχογραφήσει και έχει εμφανισθεί με ρεσιτάλ στην Ελληνική και Αυστριακή Κρατική Ραδιοφωνία και Τηλεόραση. Είναι κάτοχος του διπλώματος σολίστ πιάνου με διάκριση «Pianoforte Performance» LGSMD (PPD) της ακαδημίας Guildhall του Λονδίνου. Το έτος 2000 η δισκογραφική εταιρία «ΛΥΡΑ» κυκλοφόρησε CD με έργα για solo piano των Beethoven, Chopin και Debussy.

Διδάσκει